Over ons

Kapsalon Via Brenda is ontstaan nadat ik ben gestopt met Kapsalon Brenda in Sauwerd en

Kapsalon Intermezzo in Stedum.


'Via' is het Italiaanse woord voor 'weg/straat'.


Ik zie mijn persoonlijke carrière ook als een ‘weg’ die ik vol plezier heb bewandeld en die, via vele persoonlijke ontmoetingen, mij nu thuis heeft gebracht, letterlijk met een kapsalon aan huis.

Het Italiaans herinnert mij aan een belangrijke periode in mijn carrière die mij de passie voor het vak weer terug heeft doen vinden: de Italiaanse kniptechnieken van Maurizio Lombardo.

Een techniek waarbij de persoon centraal staat en de basis is voor de kniptechniek die je toepast. Ik blijf dit heel mooi vinden en pas het nog altijd graag toe.

Wie ben ik?

Mijn naam is Brenda Tillema. Ik hou van mensen en ik ben een praktisch mens. Ik hou van aanpakken en zit niet vaak stil. Vandaar mijn eigen kapsalon.

Het kappersvak stelt mij in de gelegenheid om puur aandacht te hebben voor de mens in mijn stoel.


Ik zit al meer dan 30 jaar in het kappersvak. Na mijn opleiding ben ik eerst gaan werken in Groningen bij Kapsalon Pandora. Daarna heb ik gesolliciteerd bij Fred Kruizinga voor de salon in Stedum, maar Agnes was mij al voor. Toch werd ik aangenomen en kwam ik in het filiaal van hem in Bedum terecht. Na een korte periode werd ik verplaatst naar Sauwerd waar hij ook een filiaal had. In 1995 heb ik de kapsalon in Sauwerd daar overgenomen wat in 2023 is beeindigd.
Begin 2016 kreeg ik de kans om de salon in mijn woonplaats Stedum over te nemen. Dicht bij huis en weer een nieuwe uitdaging die ik met beide handen aangreep. Kapsalon Intermezzo heeft in april 2016 haar deuren geopend.
Vanaf januari is de kapsalon verhuisd naar Borglanden 1.


Vanaf mijn vijfde levensjaar woon ik in Stedum, waar ik mij thuis voel. Vanaf 1995 ben ik getrouwd met Peter en samen hebben we 2 kinderen; Jasper en Sabine. In mijn vrije tijd probeer ik te lezen, ga ik naar streetdance en spreek graag af met vrienden. Naast mijn werk zit ik nu in het bestuur van Dorpsbelangen Stedum. 


Nu kent u mij een beetje. Graag leer ik u ook kennen. Komt u langs?


Wie ben ik?

Mijn naam is Kea van der Slijk,

woonachtig in Uithuizen.

Ik heb 2 dochters en een kleindochter.


Op mijn 15de ben ik begonnen in het kappersvak,

voor de lol ging ik solliciteren in een kapsalon.

Dus ik was nogal verbaasd dat ze me de volgende dag een baan aanboden. Na even twijfelen ben ik daar toch maar volledig voor gegaan. Eerst heb ik in Kollum gewerkt, daarna nog in Ulrum en ook in Uithuizen.


Ik werk nu al 12 jaar voor Brenda in Sauwerd

en vanaf januari 2024 ook in Stedum:

twee dagen per week knip ik in de buurtwinkel in Sauwerd van 9-13 uur en twee dagen per week in Stedum. 


Nu kent u mij een beetje. Graag leer ik u ook kennen. Komt u langs?